Pohjoisen alueen raviradat

Next Directionista Number One - Boulder Illusion ja Porokka järjestivät yllätyksen Lantmännen Agro Stayer Cup finaalissa

Next Directionista Number One - Boulder Illusion ja Porokka järjestivät yllätyksen Lantmännen Agro Stayer Cup finaalissa

Next Direction kirjautti itsensä kilpailun kunniataulukkoon toista kertaa Number Onessa. Kuva: Teemu Kangas
Next Direction kirjautti itsensä kilpailun kunniataulukkoon toista kertaa Number Onessa. Kuva: Teemu Kangas

Oulun Äimäraution kevätkauden huippupäivä meinasi kirjaimellisesti vesittyä heti alkuunsa. Vesisateet piiskasivat ravialuetta aamupäivän ajan, mutta ilma alkoi kirkastua iltapäivän edessä kuin arvaten Number One- tapahtuman merkityksen.

Äitienpäivän aaton kunniaksi nähtiin muutama erityisen sykähdyttävä perheyrityksen riemuvoitto. Santtu Raitala ohjasti koko iltapäivän hurmiossa ja onnistui mm. Endless Storyn rattailla täysosuman arvoisesti. Tamma ei näyttänyt monen papereissa voittajalta vielä loppukurvissa, sillä keulasta irtiottoa yrittänyt Julienne Cane oli kymmeniä metrejä edellä. Kaustisen ylpeys sai loppusuoralla siivet selkäänsä ja tavoitti karkulaisen juuri maalilinjalla. - Tamma on oma kasvatti ja siksi erityisen tärkeä. Tämän elämä alkoi haastavissa merkeissä jalan virheasennon vuoksi. Nytkin tultiin tauolta, eikä varsinkaan 75-tasolla ole silloin helppo voittaa. Olen niin onnellinen äidin puolesta, Omistaja-valmentaja-kasvattaja Pirjo Miettusen tytär Elina Miettunen tunnelmoi voittajaseremonioissa.

Ravien suurin jytky nähtiin Lantmännen Agron Stayer Cupin finaalissa. Markus Porokka tarjosi Boulder Illusionille onnistuneen reissun ja ruuna kukisti Roughenough Vicen kalkkiviivoilla. Hevosta oli pelattu 75-pelissä alle puoli prosenttia. - Tuollaisen juoksun jälkeen olisi ollut yllätys, jos se ei olisi ollut kolmen joukossa. Onhan tämä riemukas hetki. Ruuna on sellainen lasten harrastehevonen. He taluttelevat ja ajavat sillä ja mitään suurempia menestyspaineita ei raveissa ole, kunhan vähän elämistään tienaisi. Tämän voiton myötä "Ilipo" tienasi itselleen monen vuoden eväät, Porokka naurahti 5000 euron ykkössijan ratkettua. Myös puoliso Jenni Porokka oli innoissaan ja häkeltynyt. - Onhan tämä nyt huikea juttu!


Porokan perhe juhli Lantmännen Agro Stayer Cupin voittoa. Kuva: Teemu Kangas

Betset Number Onessa etukäteisasetelma oli selkeä: Next Direction vastaan Korven tallin kovanaamat. Alkukiihdytys oli kiivas ja Hannu Torvinen sai tehdä suosikin rattailla kaikkensa, jotta pystyi pitämään American Heron ulkopuolellaan. Loppumatkaa Oulun rataennätyksen haltija Next Direction hallitsi varmaan tyyliin ja noteerasi koleassa säässä 12,3-tuloksen. -Täällä on ulkoa parempi kiihdyttää ja Pekka sai American Heron tosi hyvään vauhtiin, mutta onneksi meilläkin lähti sen verran hyvin, että onnistuttiin torjumaan se alussa, mikä ratkaisi paljon tänään, Torvinen jutteli voiton ratkettua.

Tammahuipulle itseään kovalla kohinalla hilaava Lumi-Oosa nappasi jälleen yhden täysosuman lisää. Todella moni haluaisi nähdä Oosan Forssan kuningatarkilpailussa, mutta taustavoimien päätös pitää edelleen, eikä tammalla tähdätä vielä tänä vuonna niihin karkeloihin. - Kyllä se päätös pitää edelleen, hoitaja Terhi Kotilainen vahvisti Lauri Hyvösen tentissä.


Terhi Kotilainen Lauri Hyvösen haastattelussa Lumi-Oosan voiton jälkeen. Kuva: Teemu Kangas

Santtu Raitalalle kolmannen voiton tuonut Cover Prince sinetöi 75-pelin. Keulassa lähtöä hallinnut suosikki Tim Jerry sai antautua viimeisenä. Hevosen osaomistaja, rovaniemeläinen Jouko Ylisuvanto oli ansaitusti tohkeissaan voiton ratkettua. Hänellä on ollut hevoskimppoja noin 15 vuoden ajan ja Cover Prince on tuonut ensimmäiset 75-voitot. - Tuntuuhan se uskomattoman hienolta, tätä on aina toivottu hevosenomistajauran ajan. Meillä oli aikanaan tämän emä Under Cover Series kimpassa. Loukkaantumisen myötä päätettiin astuttaa se ja ensin syntyi Cover Princess ja pari vuotta sen jälkeen tämä Prince, Ylisuvanto taustoitti.

Ravien muut voittajat olivat montessa ylivoimavoittoon karannut Shotproof, uransa avausvoiton napannut Hissun Liisi, Pilvenmäki Specialin karsinasta finaalipaikan lunastanut Ditchback Dice, voittojen tielle palannut Lystilän Lento, Suur-Hollolaan tähtäävä Callela Lincoln ja kylmäveristen kovimmassa koitoksessa ansaitun voiton napannut Nyland.

Oulussa ravataan seuraavan kerran 16.5.