Pohjoisen alueen raviradat

Nordic King lauantain raviraportti: Evartista kylmäveristen kuningas

Nordic King lauantain raviraportti: Evartista kylmäveristen kuningas

Team Ojanperä ja Talli Pajatso pääsivät juhlimaan vuoden 2022 Nordic Kingin voittoa. Kuva: Teemu Kangas
Team Ojanperä ja Talli Pajatso pääsivät juhlimaan vuoden 2022 Nordic Kingin voittoa. Kuva: Teemu Kangas

Härmän Powerparkin juhannuspäivän kilvanajot sisälsivät hienotasoisia lähtöjä ja väkeä olikin kerääntynyt Powerparkin raviradan aidan varteen reilu 3000 henkeä seuraamaan kaikkien aikojen kovatasoisinta Nordic Kingiä.
Helteisessä lauantai-iltapäivässä ratkottiin myös lämminveristen Käyttöauto mailin voittaja vuodelle 2022.

Kavioliiga lauantain viidennessä lähdössä Hannu Torvisen ohjastama ja Jouni Miettusen valmentama Viesmanni oli maalissa ensimmäisenä.
Viesmanni muistetaan parin viikon takaa Hannu Torviselle 2000 voiton tuoneena hevosena Teivon perjantai-illassa.
Otto Salojensaaren vinkistä Miettusen talliin muuttanut 6-vuotias Viesmanni on tekemässä kovaa vauhtia nousua sarjoissa.
- Nyt ajetaan rauhallisesti ja koitetaan kehittää hevosta. Tottakai tässä on myös kuninkuusravit mielessä, hevosen valmentaja Jouni Miettunen kertoi voittajahaastattelussa.
Ohjastaja Hannu Torvinen kehui Viesmannia voittajahaastattelussa.
- Tuntuu, että on Viesmanni rento kaveri kilpailun aikana ja oikealla hetkellä hevonen osaa olla teräväkin. Kyllä Jounin kanssa molemmat uskotaan, että hevonen nousee pikkuhiljaa sarjoissaan ylöspäin, Torvinen jutteli.


Viesmanni ja Hannu Torvinen pitivät varmaan voittoon Toto75-avauskohteessa. Kuva: Teemu Kangas



Voittokukat lensivät VIP-katsomoon Viesmannin voiton jälkeen. Kuvat: Teemu Kangas

Kuudennessa lähdössä helppoon voittoon tyylitteli Heikki Mikkosen valmentama ja ohjastama Hipsun Poju.
Mikkonen kertoi voittajahaastattelussa, että Hipsun Pojuun on tullut sitkeyttä lisää viimeisen puolentoistavuoden aikana ja ori on alkanut ottaa kilpailut oikealla lailla.
Kysyttäessä odotuksista jatkoon Mikkonen, kertoi, etttä hän ei ole odottanut Hipsun Pojusta alku-uran ongelmien vuoksi korkealle tasolle nousevaa hevosta, mutta odotuksia pitää nyt nostaa vieläkin korkeammalle, kun hevonen tekee näinkin kovia esityksiä.


Juankoski, Here I Come raikasi Powerparkin radalla, kun Hipsun Poju ja Heikki Mikkonen juhlivat Toto75-voittoa. Kuva: Teemu Kangas


Lauantain seitsemännessä lähdössä paras oli Jukka Torvisen ohjastama ja Anne Kankaan valmentama Credit To Love joka käänsi loppusuoran kaksinkamppailun Zogo Matchin kanssa edukseen.
- Tänään otettiin vähän uhkarohkea teko ja otettiin kaikki kengät pois. Credit To Love voisi olla jo avoimella tasollakin, mutta terveysmurheet ovat haitanneet uraa, valmentaja Anne Kangas kertoi voittajahaastattelussa.

-
Credit To Love käänsi tiukan kaksinkamppailun Zogo Matchin kanssa loppusuoralla edukseen. Kuva: Teemu Kangas


Lämminveritammojen maililla ravien kahdeksannessa lähdössä voittoa pääsi juhlimaan Härmään saapuneet ulkomaalaisvieraat, kun Tom Erik Solbergin ohjastama ja Alessandro Gocciadoron valmentama Caramel Club oli ensimmäisenä maalissa.
Solberg kertoi voittajahaastattelussa, että hevonen tuntui todella hyvältä ennen lähtöä ja matkan aikana. Voittoajasta 11,0 kysyttäessä Solberg kehui radankuntoa ja kertoi, että varoja hevoselle vielä jäi. Lauri Hyvösen kysyessä miltä tuntuu päästä ajamaan Alessandro Gocciadoron valmentamia hevosia Solberg vastasi, että on mahtava juttu yhtä skandinaavian parhaista valmentajista auttaa ajamalla kilpaa.


Caramel Club oli etevien lämminveritammojen maililla. Kuva: Teemu Kangas

Vilkkeen Velmu palasi tauolta voittajana ravien yhdeksännessä lähdössä.
Kovaan 2015 syntyneiden ikäluokkaan kuuluuvan Vilkkeen Velmun meriittilistalta löytyy muun muassa Derbyn kolmas sija ja Kriteriumin nelossija.
Vilkkeen Velmun taustalta löytyy omistajistaporukasta pohjoisen ravialueellakin tuttu toimija, Petri Lahti-Luopa.
Lahti-Luopalla on Okkolinin tallissa omistamiaan hevosia ainakin toistakymmentä treenissä.


Vilkkeen Velmu tauolta Powerparkin voittajakehään. Kuva: Teemu Kangas

Vuoden 2022 Käytttöautomailissa voitto matkasi Matias Salon talliin

Lämminveristen avoimessa päälähdössä, Käyttöautomailissa voitto matkasi Kokkolan Auto-Centerin omistaman, Matias Salon valmentaman ja Santtu Raitalan ohjastaman Global Withdrawlin mukaan uudella Powerparkin lämminveristen rataennätystuloksella 10,2.
Kokkolan Auto-Centerin omistuksessa on ollut myös Powerparkin edellinen rataennätyshevonen Farzad Boko, joten tutut kasvot nähtiin mukana jälleen seremonioissa.
Kovan omistajaporukan kannustuksen saattamana Global Withdrawl ylitti maalilinjan ensimmäisenä.
Hevosen omistaja, Kokkolan Autocenterin yrittäjä Kyösti Svart kertoi voittajahaastattelussa, että hevonen löydettiin puolitoistavuotta sitten Ruotsista omien kontaktien kautta.
Voittajahaastattelussa annettiin vinkkiä myös omistajaporukasta, että Mikkelin heinäkuun lopulla ravattava St. Michel päälähtö kiinnostaa.


Global Withdrawl on vuoden 2022 Käyttöautomailin voittaja. Kuva: Teemu Kangas


Viikonvaihde huipentui Nordic Kingiin: Kylmäveristen kuningas tulee Suomesta


Santtu Raitala tuulettaa, Evartti voittaa Nordic Kingin 2022. 50 000 euroa matkaa ja pohjolan kylmäverikuninkuus matkaa Pihtiputaalle. Kuva: Teemu Kangas

Lähtökohdat olivat mielenkiintoiset jo ennalta tämän vuoden Nordic King-lähdössä. Kun Ruotsin ja Norjan parhaat saatiin myös mukaan niin voitiin olettaa, että edessä on varmasti yksi kaikkien aikojen kovimmista kylmäveriotteluista. Sitä se todella olikin.
Yleisö taputti käsiä yhteen hevosten saapuessa etusuoralle kannustaen suosikkiaan ja Powerparkin radan aidan varsi täyttyi ennen h-hetkeä yleisöstä.

Vuoden 2022 Nordic King voittaja tulee Suomesta, kuningaskunnasta Pihtiputaalta Antti Ojanperän tallista, kun Evartti seppelöitiin Nordic King 2022-voittajaksi.
Tuhkimotarina sai siis jälleen jatkoa.

Lähdössä nähtiin vaiherikkaita vaiheita heti alussa, kun Markku Hietanen otti hiljalleen vauhtia pois ensimmäisessä kaarteessa, josta Parvelan Retu ei tykännyt ja hyppäsi laukalle.

Takarivistä matkaan lähteneen Evartin tehtävä ei todellakaan ollut helpoimmasta päästä.
Viimeisellä takasuoralla Stallonen selässä kiriin lähtenyt Evartti kiri hanakasti eteenpäin ja Raitala käänsi Evartin kolmannelle radalle viimeisessä kaarteessa, josta ori lipui ohi Odd Heraklesin hienoon voittoon.



Kuvat: Teemu Kangas