Pohjoisen alueen raviradat

Pohjola, Jaara ja Kolppanen illan tuplaajat - Ojantakanen Nordic Cupin jännitys tiivistyy

Pohjola, Jaara ja Kolppanen illan tuplaajat - Ojantakanen Nordic Cupin jännitys tiivistyy

Monica Kolppasen ja Greger Holmbäckin suojatit loistivat Laivakankaan illassa. Kuvassa illan toisen lähdön voittanut Cheap Thrills. Kuva: Teemu Kangas
Monica Kolppasen ja Greger Holmbäckin suojatit loistivat Laivakankaan illassa. Kuvassa illan toisen lähdön voittanut Cheap Thrills. Kuva: Teemu Kangas

Laivakankaan maanantai-illan ravit päästiin viemään läpi hienossa kesäisessä säässä. Ensimmäisessä lähdössä Sodankylästä jytisi, kun Talli Jänkhällä Jytiseen ylpeys Rehabanero otti uransa ensimmäisen ykkösen. Reissu johtavan takana ja 300 metrin kiri olivat avaimet onneen.

Toinen lähtö oli tasoltaan hieno ja mukana oli useampikin 75-tason menijä. Voimansa jakoi parhaiten Cheap Thrills, joka kiri vahvasti perille asti. Ville Pohjola tunsi ajokkinsa tavat eikä hämmentynyt juoksun vaiheista. - Tämä on sellainen, että välillä kesken matkan saattaa tuntua nihkeältä mutta tulee kyllä aina rehdisti loppuun asti, Pohjola jutteli.

Avoimen tason lämminveriset punnitsivat paremmuuttaan illan kolmannessa lähdössä. Cupido Sisu otti jälleen muilta luulot pois heti kiihdytyksessä ja loppumatka olikin vain voiton varmistelua. 10-vuotias vetreä veteraani menee upealla tyylillä ja ohjastaja Mauri Jaara kehui ajokkiaan vuolaasti. - Hyvin pidetty jo varsana ja taitavasti treenattu niin siinä varmasti pitkäikäisyyden salaisuus, Jaara iloitsi.

Janita ja Marjut Luttusella oli aihetta iloon, kun heidän Ivar Journeynsa otti omansa lähtöradasta 11 huolimatta. Ville Pohjola taituroi ajokkinsa toiseen ulos ja ori runttasi pitkän ja sitkeän kirinsä päätteeksi helppoon voittoon. Tyyli oli sellainen, että 4-vuotias ei joutunut laittamaan parastaan pöytään. Voittoajaksi kirjattiin 16,0a. Samalla Pohjolasta leivottiin illan ensimmäinen tuplavoittaja.

Toinen tuplaaja oli Mauri Jaara, joka onnistui myös oman valmennettavansa True Noicen kanssa. Kasikaistalta mailin ryhmässä eteenpäin vyörynyt ruuna runttasi johtavan rinnalta väkevään voittoon komealla 14,4a-tuloksella. - Jos sitä lähtee tällä matkalla pakittamaan niin lähtö on jo hävitty. Tämä on tehnyt keulan rinnaltakin hyviä esityksiä, joten en ollut huolissani, Jaara taustoitti.

Ville Koivisto onnistui täydellisesti Tuikun Helmin rattailla. Nappijuoksun jälkeen tammalta irtosi voittoisa kiri, vaikkei hevonen ota kuskin mukaan hommaa vielä tosissaan. - Kun se pääsi loppusuoralla Sisunautista ohi, niin nosteli vaan korvia ja katseli maisemia, kauden 30. napakympin taituroinut Koivisto myhäili.

T4-kolmoskohteessa Hilda Price täräytti kyselemättä keulaan ja sitten mentiin. Rinnalla ajoittain sparrannut vastustaja takasi sen, että vauhti pysyi todella reippaana. Urhean keulahevosen askel painoi lopussa sen verran, että uutterasti kärkeä kiinni ottanut Hillbilly Layla ehti lopussa edelle. Samalla syntyi Marika Parviaisen tamman uusi ennätys 17,3a. - Tämä on vähän myöhäisherännäinen oma kasvatti. Se ei ole antanut itsestään vielä kaikkea ulos, mutta jospa se tästä, Parviainen iloitsi.

Ravien päätoslähtönä ajettiin jännittävä Ojantakanen Nordic Cupin toiseksi viimeinen osakisa. Greger Holmbäckin ja Monica Kolppasen sataprosenttisen reissun täydensi Conrads Kickoff, joka piti onnistuneen juoksun jälkeen suosikki Special Gunin kurissa. Nordic Cupin kokonaispisteissä Special Gun siirtyi yksin kärkeen 65 pisteellä. Niskaan hengittää Conrads Kickoff pistein 62. Viimeinen ja ratkaiseva osalähtö ravataan Oulussa 26.8. - Sinne tähdätään, Holmbäck vahvisti.

Tornio jatkaa kauttaan sunnuntaina 21.8.