Pohjoisen alueen raviradat

Veljekset vauhdissa Kajaanissa - Markus Porokka valmentajaliigan piikkipaikalle

Veljekset vauhdissa Kajaanissa - Markus Porokka valmentajaliigan piikkipaikalle

Kyösti Lindgrenin valmennettavat ottivat kaksi voittoa Kajaanin sunnuntaipäivästä. Kuva: Teemu Kangas
Kyösti Lindgrenin valmennettavat ottivat kaksi voittoa Kajaanin sunnuntaipäivästä. Kuva: Teemu Kangas

Kajaanin Kuluntalahden kauden viimeistä edelliset ravit ajettiin sunnuntaipäivän ratoksi. Avauslähdössä Miika Tenhusen Virin Viksu nappasi kauden ensimmäisen ja uransa toisen ykkössijan. Hissun Tellu harasi keulasta parhaansa mukaan vastaan, mutta Vixenin pojan voima puhui tylyä kieltään pitkällä loppusuoralla. Samalla syntyi uusi ennätys 35,0.

Fransua palasi voittojen tielle kolmen hevosen mittelöksi typistyneessä amatöörien SM-liigan osalähdössä. Kimmo Määttänen otti ruunaan ohjastuntumaa ja kosketus oli kultainen. Hyypän Lilja pääsi suosikkia lähimmäs.

Suomenhevoset jatkoivat seuraavassa kohteessa ja Sisu-Syke oli se, joka pääsi pitkästä aikaa juhlinnan kohteeksi. Jorma Naumasen suojatti on uhkunut nousukuntoa ja kovatasoisessa lähdössä se napsi tukun laadukkaita päänahkoja. Kajaanin kestomenestyjä Liisinko joutui nöyrtymään viimeisenä ruunan kirin edessä.

Amatööriohjastajat olivat asialla myös päivän viidennessä lähdössä. Janne Lukkarilla oli kunniatehtävä istua voittokone Call It Fighterin kyytiin ja mies hoitikin leiviskänsä kunnialla. 40 metrin takamatkalta lähtenyt ruuna jäi taivaltamaan toiselle ilman vetoapua, hankki johtaneesta otteen viimeisellä takasuoralla ja piti toiseksi kirineen Chopin Bluesin melko hallitusti takanaan. - Hevonen voitti tänään luokallaan. Vähän loppusuoran alussa tuli itselle jo hätä mutta tämä hevonen tietää miten voitetaan, Lukkari sanaili peräti 12 uransa 13 startista voittaneesta ajokistaan.

Kylmäveristen Nordic pronssidivisioonan kohtaamisessa nähtiin tukku mainioita kilpureita. Virin Urho starttasi kasikaistalta ja pääsi ensimmäisellä takasuoralla mukavasti toiseen ulos. Sieltä oli kuitenkin lähdettävä kiriin reilu kierros ennen maalia ja voittokone Pärttyl ankkuroitui puseroon. Keulassa juossut Core ei pystynyt viimeisellä takasuoralla vastaamaan Virin Urhon rynnistykseen mutta uhkaajat lähestyivät takaa. Pärttyl kompuroi laukalle kesken kiivaan kärkikamppailun ja lopulta Björkeviking oli se, joka kiri Porokan Urhoa lähimmäs. Ohi ei ollut asiaa ja täten Markus Porokka siirtyi Kajaanin valmentajaliigan kärkipaikalle. Virin Urho on ravien avauslähdössä juhlineen Virin Viksun täysveli. - Minusta tämä on saanut vähän nopeuttakin lisää ja se on tärkeä apu jatkoon, Porokka iloitsi voimistaan tunnetun menijän rattailla.

Ville Pohjola oli seuraavien lähtöjen herra ja hidalgo, kun hän nappasi voitot sekä B.G. Fridalla että Nuorten Sarjan suuret setelit vieneellä Xeven Leaderilla.

Kyösti Lindgrenin täydellisen päivän kruunasi Kitzune G.G.n voitto. Hän ohjasti itse suojattiaan ja toimii myös aiemmin voittaneen B.G. Fridan treenarina.

Päivän muut voittajat olivat uransa avausvoiton ottanut ja laukkansa hienosti paikannut Wish Upon A Sara, värikkään troikkalähdön parhaaksi punnertanut Rocky Breeze sekä pidot keulasoololla päättänyt Queen's Visa. Ponilähdössä ylivoimaisen voiton nappasi Eachan Call. Edellisestä voitosta oli kulunut aikaa yli neljä vuotta mutta kärryille sytyttäjäksi kutsuttu valtakunnan ykkösponikuski Eerika Koskenvalta tiesi jälleen, miten voittoisa resepti laaditaan.

Kajaanin ravikausi päättyy ensi viikon sunnuntaina 25.9.