Pohjoisen alueen raviradat

E.V. Mici marssii kohti uusia unelmia

E.V. Mici marssii kohti uusia unelmia

E.V. Mici lähtee jahtaamaan toista Speedex Monté Nordic Cup osalähdön voittoa. Kuva: Teemu Kangas
E.V. Mici lähtee jahtaamaan toista Speedex Monté Nordic Cup osalähdön voittoa. Kuva: Teemu Kangas

Kajaanin Kuluntalahdella jatketaan ravikautta maanantai-iltana juhannuksen jälkeisillä Valtra-raveilla. Lämminveristen kovimmassa taistossa toisistaan ottavat mittaa Kitzune G.G., Tapiro Jet sekä Stonecapes Sparrow. Suomenhevosten maratonmatkalla paalun Profiili pyrkii pakomatkalle pitkien pakkien Tähtitietä sekä Viljua.

Speedex Monte Nordic Cup jatkuu viiden hevosen mittelöllä. Torniossa täyden pistepotin napannut E.V. Mici ja kilpasarjaa johtava Zulamit iskevät jälleen yhteen ja vähäisestä osallistujamäärästä huolimatta luvassa lienee mehukas matsi. Erityisesti E.V. Micin tasonnosto on ollut häkellyttävä. – Se tuli viime vuonna muistaakseni maaliskuussa Tuomas Pakkasen vinkistä, Ulla Huusko muistelee. – Sehän oli Vidgrenin hevonen ja Juha halusi sille niin sanotun loppusijoituspaikan, josta ori ei lähde enää kiertoon. Kovilla miehillähän se on aiemmin ollut, joten ajatuksissa oli, että eipä heidän jäljiltään mitään kummempia taikoja pysty keksimään.

Ensimmäisen vuoden aikana taustavoimat tekivät kovasti töitä hevosen eteen. Viime starttien perusteella näyttäisi, että E L Mikon poika on alkanut palkitsemaan vaivannäön. – Se on saanut paljon hyvää ruokaa ja huolenpitoa niin mikäs siinä, kyllä nyt alkaa näyttää aika mukavalta, Huusko tuumii. – Mici on kyllä muuttunut edukseen mutta on sen verran kovaluontoinen, että tarvitsee kokeneen kuskin selkäänsä, jos montelähdöistä puhutaan. Kärrylähdöissä se on alkanut näyttää vähän kyllästymisen merkkejä.

Mistä ajatus montelähtöjen ajamiseen aikanaan lähti? – Oma tyttö ja hänen kaverinsa ratsastelivat sillä tuolla pitkin metsiä. Tuumattiin, että tällähän voisi kokeilla montessakin, Huusko taustoittaa. – Varsinkin näihin viimeisimpiin startteihin se on ollut kyllä hyvä ja Tornion startin jälkeen hyvillä mielin, mutta eiväthän nämä ole koneita ja jokainen lähtö pitää juosta ensin.

Ulla Huusko on tehnyt hevostensa kanssa pistokeikkoja myös eteläisemmän Suomen raviradoille. Mikäli kaikki menee hyvin, saatetaan E.V. Mici nähdä esimerkiksi Mikkelin vauhtiviikonloppuna lämminveristen monten Suomen mestaruudessa. – Olen minä senkin lähdön toki huomannut, Huusko naurahtaa.

Sodankyläläisen valmennuslistalta löytyy tällä hetkellä kolme treenattavaa. Kaksi muuta ovat suomenhevoset Hurjalento ja Shamaanitar. Myös harrastuksen jatkamiseen on panostettu. – Itse asiassa Shamaanitar todettiin juuri kantavaksi I.P. Lennosta, joten ei kai tätä hevoshommaa pääse ihan heti lopettamaan, Huusko hymähtää. Kajaanin ravit pyörähtävät käyntiin klo 18.