Pohjoisen alueen raviradat

Lihaskimppu ja Lamborghini kohti Keskisen valloitusta

Lihaskimppu ja Lamborghini kohti Keskisen valloitusta

Edellisessä startissaan yllätyksen kotiradallaan Rovaniemellä järjestänyt Ypäjä Lamborghini kamppailee Nordic Haastajadivisioonakarsinnan voitosta Ylivieskassa sunnuntaina. Kuva: Teemu Kangas
Edellisessä startissaan yllätyksen kotiradallaan Rovaniemellä järjestänyt Ypäjä Lamborghini kamppailee Nordic Haastajadivisioonakarsinnan voitosta Ylivieskassa sunnuntaina. Kuva: Teemu Kangas

Ylivieskan Keskisessä täräytetään sunnuntaina kilpaa kymmenen lähdön voimin. Kaksi ponilähtöä kisaillaan ennen totolähtöjen alkua, joten iltapäivän tiimellyksessä riittää nähtävää ja koettavaa moneen makuun.

Jenni Peltokorpi marssittaa T5-kohteisiin kaksi varsin iskukykyistä treenattavaansa. Näistä ensimmäinen, Wicasa Sioux, starttaa kuudennessa lähdössä melkoisen sekavan taulunsa kera. Tässä ei ole kuitenkaan koko totuus. - Wicasa Sioux tuli taloon viime vuoden joulukuussa, Peltokorpi taustoittaa. - Odotukset siitä ovat olleet suuremmat, mitä tämän vuoden tulokset kertoo. Ruuna on tehnyt meiltä vain pari hyvää starttia ja juuri, kun se rupesi olemaan jollain mallilla, alkoivat kesän kestäneet hengitysongelmat.

Viime startissa Rovaniemellä juoksu meni varsin hankalaksi, eikä siitä pidä vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. - Se jäi kovassa avauksessa kolmannelle, mistä sitten hyytyi mutta siitä ei voi vielä tehdä suuria päätelmiä, onko suunta yhtään parempi vai ei, Peltokorpi muistuttaa.

Sunnuntain kisaan hän lähtee varovaisen toiveikkaana. - Lähtörata on vihdoin vähän parempi ja uskon, että Pohjolan Ville tarjoaa sille järkevän juoksun ja päästään ehkä näkemään missä mennään, Peltokorpi toivoo. - Kotioloissa Viki on melko reipas poika ajaa ja kiihtyy nollasta sataan parilla askeleella. Meiltä käsin tätä räjähtävyyttä ei ole päästy starteissa vielä kunnolla näkemään.

Hevoset ovat usein melkoisia persoonia, eikä Viki tee tässä poikkeusta. - Se on sellainen pieni lihaskimppu, jota voisi välillä luulla tammaksi, kun sillä menee herne nenään, Peltokorpi hymähtää.

Seuraavassa lähdössä ykköspaikalta kiihdyttää tallin toinen edustaja Ypäjä Lamborghini, joka kamppailee Rengasliike Sorjosen Nordic Haastajadivisioonan karsinnan pisteistä Eelis Murtolan kipparoimana. Viimeisin startti päättyi yllätysvoittoon kotiradalla. - Gini on kyllä tuntunut syksyn tullessa koko ajan paremmalta kotona, vaikka startteja on tälle vuotta jo parikymmentä, Peltokorpi myhäilee. - Se on perusluonteelta melko lunki jätkä, jolle ruoka maistuu ja varmaan sen vuoksi pystyy tekemään pitkiä kausia ilman, että tulostaso siitä kauheasti kärsii.

Hevosen tavaramerkiksi on muodostunut terävä kiri onnistuneen reissun päätteeksi. - Tarpeen tullen siltä löytyy kyllä terävyyttä ja taitaa tosiaan olla jo tunnettu terävistä lyhyistä kireistään silloin, kun kaikki on hyvin ja juoksu suosii, Peltokorpi vahvistaa. Laukata se ei oikeastaan osaa mutta nuorena peitsi oli herkässä ja sen balanseeraukseen onkin ollut apuna puoli Mäntyvaaraa ja vähän Ruotsiakin.

Hevonen päätyi aikanaan Peltokorven käsiin huutokaupan kautta. - Ostin sen 4-vuotiskesänä nettihuutokaupasta, Peltokorpi kertoo. - Se oli vielä silloin starttaamaton mutta on osoittautunut erittäin opettavaiseksi yksilöksi.

Sunnuntain koitokseen taustavoimat lähtevät hyvillä mielin mutta jalat maassa.- Tällä hetkellä Gini tuntuu kotona erittäin hyvältä, mutta pelejä ajatellen voittaa kyllä harvoin ja on tarkka juoksunkulusta sekä kelistä. Kurakelillä meno ei maita, Peltokorpi opastaa.

Jenni Peltokorpi on näillä näppäimillä rikkomassa viime vuonna tehdyt ennätyksensä valmennustilastossa. 10 hevosen talli on tällä hetkellä täynnä, mutta pientä muutosta on tilanteeseen tulossa. - Yksi treenipaikka on vapautumassa, Peltokorpi vinkkaa.