Pohjoisen alueen raviradat

Pohjola ja Pakkanen illan tuplaajat Ylivieskassa - Valtori takaisin kultakantaan

Pohjola ja Pakkanen illan tuplaajat Ylivieskassa - Valtori takaisin kultakantaan

Ville Pohjola ohjasti voitot Ylivieskan perjantaissa Shiny Bossilla ja Kultakillingillä. Kuva: Teemu Kangas
Ville Pohjola ohjasti voitot Ylivieskan perjantaissa Shiny Bossilla ja Kultakillingillä. Kuva: Teemu Kangas

Ylivieskan Keskinen antoi ravi-iltansa myötä lähtölaukauksen viikonlopun riennoille. Sateisen sään myötä rata ei ollut nopeimmillaan ja se näkyi illan tulostasossa.

Ravien avauslähdön jälkeen saatiin kuulla Dolly Partonia, kun Hillbilly Jolene runttasi uransa avausykköseen. Jouni Kukkohovin ajokki joutui taivaltamaan toisen kierroksen vailla vetoapua mutta sai silti loppusuoran alussa helposti otteen johtaneesta pelisuosikki Endless Memorysta ja vastasi muille varmaan tyyliin.

Antti Isomaa on löytänyt avaimet Arin sielunelämään ja tulosta alkaa tulla. Ailion Onnin poika oli jo viimeksi Kaustisella positiivinen kakkonen ja Ylivieskassa oli voiton vuoro. Vahvasti loppuun asti työnsä tehnyt ruuna tekaisi voittotuloksen 36,6.

Amatööriohjastajien SM-liigan osalähdössä Janne Lukkarin kuskaama Last Gunslinger ei päässyt takarivistä käyttämään oivallista lähtönopeuttaan, joten ruuti säästyi loppumatkan näyttävään kiriin. Viimeisellä takasuoralla keulaan ja karkuun päräyttänyt ruuna toi Lukkarille mukava pistepotin ja taustavoimilleen kauden neljännen napakympin.

Neljännessä lähdössä, 16 suomenhevosen kohtaamisessa voittaja saatiin peräti 60 metrin pakilta, kun numerolla 15 matkaan lähtenyt Rommi Rohkee kiersi kaikki. Yli kilometrin kiri kolmatta ilman vetoapua toi lopun tiukassa matsissa kunniakkaan kärkisijan. Tolopan Tyttö teki kaikkensa mutta Veli-Erkki Paavolan suitsima Rommi Rohkee ei antanut armoa.

Valtakunnan ajajaliigan kärkimies Santtu Raitala onnistui Westside Lordin kanssa voittoisasti. Kaksikko ei pystynyt pitämään johtopaikkaa kiihdytyksessä mutta asemat löytyivät kärjen imusta. Loppusuoralla tiukimman matsin tarjosivat takaa vyöryneet Laptop Alley sekä Kurir Brodde, mutta Raitalan ruuna piti varmaan tyyliin ykköseksi.

T4-avauksessa ikänestori 12-vuotias Shiny Boss kirmasi johtopaikalla kuin varsa laitumella. Rakoa pääjoukkoon oli matkan aikana yli 20 metriä mutta loppukurvissa suosikki Earl Grey imi eroa kiinni. Kärkipari erottui muista ja viimeisellä satasella Ville Pohjolan kipparoima Shiny Boss lisäsi jälleen etumatkaansa. Komea voitto heltisi 16,0a-tuloksella. -Boss on auton takana aika terävänä, joten se lähtee satsaamattakin lujaa matkaan. Olin luottavainen koko matkan ajan, Pohjola luonnehti.

Pohjolan pidot jatkuivat seuraavassa kohteessa. Kultakillinki kahmi nimensä mukaisesti kultaa pitkän kirinsä päätteeksi. Loppukurvissa näytti, että tamma ei saa otetta terävimmästä kärjestä mutta rahanjakosuora oli laadukasta tekemistä. -Ajattelin, että tänään annetaan mahdollisuus ja tämä on kyllä vahva menijä, Pohjola jutteli tuplavoittajana.

Seuraavassa lähdössä suosikkina starttasi paluuta baanoille tauon jälkeen tekevä Valtori. Reilu viikko sitten Kuopiossa neljänneksi sijoittunut ruuna ravasi ensimmäisessä kurvissa kärkeen painuneen Minskauksen takana, pääsi loppukurvissa nousemaan toiselle ja loppusuoran matsissa Tuomas Pakkanen kannusti ajokkinsa varmasti ohi vetoapua tarjonneesta kilpasiskosta. - Tiesin, että Minskaus lähtee sieltä 20 metrin pakilta kovaa, enkä halunnut alkaa vastaamaan siinä . Tilat tulivat sopivasti ja aika varmasti tämä lopulta hoiti homman, Pakkanen sanaili.

Illalle löi sinetin Outfield Kelly, joka pysyi vihdoin askelillaan koko matkan ajan ja tulosta tuli. Kierros jäljellä keulapaikalle hankkiutunut tamma toi samalla ohjastajalleen Tuomas Pakkaselle illan toisen täysosuman.

Ponilähdössä parhaimmaksi osoittautui Savonan Into.

Ylivieskassa ravataan seuraavan kerran 2.10.